De verschijning van het boek Het Pad naar het Koninkrijk van de Allervroomst Vader Arsenie Boca, is een echte “geschenk uit de hemel”, dat zijn spirituele zoons - en niet alleen - verwachten al meer dan vijftig jaar. Bedacht en ontwikkeld na vele spirituele ervaringen die Zijne Heiligheid heeft gehad in de prachtige werk dat hij onder de gelovigen heeft gedaan, dit boek is een christelijke antwoord op een aantal belangrijke kwesties die hebben beziggehouden, houden bezig en zullen bezighouden het bestaan van de mens.

Vanaf de keuze van de titel van het boek: Het Pad naar het Koninkrijk, kunnen we zeggen dat het werk van Vader Arsenie heeft een richtlijn, omdat zij toont ons “de weg” naar het Koninkrijk van God.

Het boek van vader  Arsenie beschrijft puntsgewijs het mysterie van de verlossing van de mensheid uitgevoerd door onze Verlosser Jezus Christus en “geschonken” aan allen die geloven en getuigen Hem met het leven en hun daden.  

Vader Arsenie voelde dat onze voorouderlijke kerk had behoefte aan een nieuwe geest, de geest van de Heilige Vaders. Sinds zijn jeugd heeft hij het leven en werk van de kerkvaders gestudeerd en hij heeft altijd gewenst dat hun leven en leer zal bekend en geleefd zijn, door alle gelovigen.

Het boek Het Pad naar het Koninkrijk is een mysterieuze dialoog  die Vader Arsenie heeft gehad met zijn geestelijke zonen van toen en heeft hij nog steeds. Het boek is een echte synthese van het Filocalische studie in de Orthodoxe Kerk.

De zachtmoedig en vaderlijke toon, vol van wijsheid - bijna elke zin is een axioom – houdt een unieke plaats vrij aan het boek in de Roemeense theologie, net alsof de auteur uniek is geweest.

Gastenboek

Laat een bericht achter in ons gastenboek!

gastenboek

Ga naar boven