ER IS EEN NIEUW BOEK VERSCHENEN!

17 september 2019

VADER ARSENIE BOCA – WONDERLIJK UITZONDERLIJK

 

‘Wonderlijk Uitzonderlijk’ is in eerste instantie immers een collage van getuigenissen van mensen, die Vader Arsenie hebben ontmoet tijdens zijn aardse leven of hem pas na zijn dood hebben leren kennen. Deze collectie, die het leven en de persoon(lijkheid) van Vader Arsenie op verschillende wijzen belicht, wordt aangevuld met een autobiografische notitie van Vader Arsenie zelf en een beknopte biografie, rijkelijk geïllustreerd met sprekende foto’s en een uiterst handige overzichtskaart.

U kunt dit boek bestellen op de volgende webshop. Ook in de boekhandels.

https://www.kelbo.nl/nl/boeken/9789087598730/vader-arsenie-boca-wonderlijk-uitzonderlijk

 

  

 

VERSLAG VAN DE TRANSYLVAANSE SYNODE TE DEVA

  

Op donderdag 5 september 2019, vergaderde de Transylvaanse Synode op het hoofdkantoor van het Bisdom Deva en Hunedoara onder het voorzitterschap van Metropoliet Laurențiu, Aartsbisschop van Sibiu en Metropoliet van Transylvanië.

Tijdens deze vergadering hebben de huidige hiërarchen kennisgenomen van het dossier, dat door de Theologische Commissie voor de heiligverklaring van Vader Arsenie Boca werd opgesteld.

Het volledige dossier zal ter beoordeling worden voorgelegd aan de Heilige Synode van de Roemeens-Orthodoxe kerk, die derhalve in de nabije toekomst een beslissing kan nemen inzake de vraag naar de heiligverklaring van Vader Arsenie Boca.

 

Persbureau van het Episcopaat van Deva en Hunedoara